Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлена робота Центру експертизи з/х продукції

29 січня 2014, 16:20
178
1
Реклама

Випробувальні лабораторії Держцентру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції, який підпорядкований Держінспекції сільського господарства, отримали атестат про акредитацію Національного агентства по акредитації України. Це дає можливість, з міжнародним визнанням результатів, проводити дослідження зернових, зернобобових, олійних культур, вина, виноробницької продукції, овочів, цукру і іншого, фізико-хімічних випробувань, газової, тонкошарової, високоефективної рідинної хроматографії, випробувань методами, які застосовуються в кращій лабораторній практиці.

Тобто, область акредитації, яку тепер має Центр, досить широка і охоплює усю сільськогосподарську продукцію рослинного походження. Тепер кожен з виробників і охочих може звернутися до цієї установи і отримати кваліфіковане укладення відносно якості сільськогосподарської продукції і консультації по її найкращого використання.

Робота Центру була заблокована в червні минулого року, коли йому було відмовлено в акредитації унаслідок непроходження нагляду. Такими діями було повністю зупинено роботу цієї структури. Чим керувалося колишнє керівництво Інспекції для ухвалення рішення про відмову від нагляду - не відомо, оскільки Центр раніше завоював авторитет на ринку лабораторних досліджень, підтвердивши свою компетентність. Протокол Центру признавався в 70 країнах світу.

Центр являється ще і головною установою по арбітражних випробуваннях у разі виникнення суперечок відносно якості тієї або іншої сільськогосподарської продукції. Укладення Центру признавалися в усіх установах на будь-якому рівні. Крім того, Центр, проводив навчання фахівців для підприємств, які мають власні дослідницькі лабораторії.

На даний момент Центр має можливість працювати на повну потужність і проводити відповідні дослідження, у тому числі випробування за визначенням ГМО і показників безпеки.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини