Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У новому законі немає вимог про продаж SIM- карт по паспорту, - експерт

17 січня 2014, 12:00
265
5
Реклама

Ухваленим учора Законом про додаткові заходи захисту безпеки громадян (законопроект № 3879) вводиться багато нових норм. Зокрема, змінами до Закону про телекомунікації передбачено, що надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційної телекомунікаційної карти (засобу, використовуваного для ідентифікації кінцевого устаткування абонента в мережі) здійснюється на підставі  договори між оператором телекомунікацій і споживачем.

Андрій Осадчук"Київстар"

Як розповів ЮРЛИГЕ директор по регуляторно-правовому забезпеченню "Київстар" Андрій Осадчукпозитивним аспектом прийнятих змін є те, що в законодавстві вияснюється поняття SIM- карти. Але "у новому законі, як і в чинному законодавстві, немає вимог про продаж SIM-карт з пред'явленням паспорта".

А вимога дотично укладення договору при отриманні телеком-услуг вже давно діє і виконується, відмітив експерт. Воно може бути реалізоване або в письмовій форміз пред'явленням паспорта (контрактна форма обслуговування), або шляхом прийняття абонентом умов публічного договори-офертирозміщеного на сайті оператора (для абонентів передоплаченої форми обслуговування).

В цілому ж, на думку А. Осадчука, добровільна ідентифікація абонента  може позитивно впливати на ринок - наприклад, знижуючи рівень шахрайства,  і служити мірою додаткового захисту абонента від несанкціонованих дій третіх осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини