Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під потреби інвалідів пропонують обладнати вже існуючі об'єкти

14 січня 2014, 14:23
142
0
Автор:
Реклама

До Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексію Журавко з питанням про внесення змін до нормативно-правових актів України по забезпеченню доступності об'єктів житлового, соціально-побутового призначення і транспортної інфраструктури осіб з особливими потребами і інших маломобільних категорій громадян звернулися представники Донецької обласної Всеукраїнської організації інвалідів "Союз працездатних інвалідів".

Що стосується будівництва нових об'єктів, реконструкції і капітального ремонту існуючих об'єктів, то Законом "Про будівельні норми" передбачені вимоги повного і неухильного виконання нормативних вимог, які покликані зробити населені пункти зручними для пересування кожного. Проте проблема є відносно існуючих об'єктів, на яких не планується проведення ремонтних робіт.

Розв'язати цю проблему Минрегион запропонував Минсоцполитики як головному органу в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і забезпеченню реалізації державної політики в сферах соціального захисту інвалідів, а саме - доповнити ст. 27 Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" відповідним положенням про обов'язковості пристосування вже існуючих об'єктів фізичного оточення під потреби інвалідів і встановити строгу відповідальність власників, балансодержателей і орендарів таких об'єктів за порушення цих правил.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини