Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найбільшу кількість SMS- повісток відправляють суди Дніпропетровська

8 січня 2014, 16:55
162
1
Автор:
Реклама

На веб-порталі Судова влада розміщені результати моніторингу стану впровадження в місцевих і апеляційних загальних судах порядку по відправці судами учасникам судового процесу (карного виробництва) текстів судових повісток у вигляді SMS- повідомлень.

Технічна можливість відправки SMS- повісток на сьогодні реалізована в усіх місцевих і апеляційних загальних судах.

Інформація, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду захищена від стороннього доступу до неї. Функціональні обов'язки, права користувачів автоматизованої системи, надання і позбавлення права доступу до неї в кожному окремому суді визначаються на підставі наказів голови суду і керівника апарату суду.

Крім того, інформація, яка спрямовується SMS- повідомленням (текст судової повістки), не містить персональних даних учасника процесу . Інформацію про час і місце проведення судового засідання можна дізнатися також із списків справ, призначених до розгляду, розміщених на інформаційних стендах суду і скориставшись відповідним функціоналом на веб - порталі "Судова влада України".

За станом на 20 грудня 2013 згідно інформації, отриманої від ГП "Інформаційні судові системи", яке здійснює технічну підтримку автоматизованої системи документообігу суду, місцевими і апеляційними загальними судами відправлено 69 870 електронних повісток (319 294 SMS- повідомлень).

У період з 20 вересня по 20 грудня 2013 р. найбільша кількість електронних повісток (SMS) відправлена такими місцевими і апеляційними загальними судами:

1. Апеляційний суд Дніпропетровської області - 3410 електронних повісток, 19560 SMS- повідомлень.

2. Червоногвардійський районний суд м. Дніпропетровськ - 2098 електронних повісток, 10441 SMS- повідомлень.

3. Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська - 1829 електронних повісток, 8893 SMS- повідомлень.

Впродовж червня - грудня 2013 р. спостерігалося постійне збільшення кількості присланих судами учасникам судового процесу і карного виробництва текстів судових повісток у вигляді SMS- повідомлень.

Проте, на сьогодні не усі суди використовують підсистему SMS. Не використовують можливість відправляти SMS- повідомлення 60 місцевих і 3 апеляційних загальних судах.

З детальними результатами моніторингу можна ознайомитися по посиланню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини