Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснено, до якої сфери оптової торгівлі відноситься торгівля РРО

4 грудня 2013, 11:48
420
0
Автор:
Реклама

Державна служба статистики, розглядаючи питання про кодування діяльності фізосіб-підприємців по торгівлі РРО (касовими апаратами) відповідно до КВЕДу листі від 11.10.2013 р. № 14.5-05/409 повідомила відносно кодування діяльності фізичних осіб - підприємців по торгівлі РРО (касовими апаратами).

Так, в документі нагадується, що КВЕД-2010 є національним аналогом стандартної статистичної Класифікації видів економічної діяльності Європейського Союзу (NACE).

По КВЕД-2010 класифікують економічну діяльність суб'єктів господарювання, т. е. процес виробництва товарів і надання послуг, здійснюваний з використанням певних ресурсів (сировини, матеріалів, устаткування, робочої сили, технологічних процесів та ін.), внаслідок чого формується показник валової доданої вартості. Визначається код виду економічної діяльності залежно від витрат на виробництво, процесу виробництва, випуску продукції (надання послуг), її призначення, споживача.

Згідно з Методологічними основами і поясненнями до позицій Класифікації видів економічної діяльності, затвердженим наказом Держкомстату від 23.12.2011 р. № 396до сфери торгівлі (секція G "Оптова і роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів") відносять діяльність по купівлі і перепродажу (продажу без перероблення) яких-небудь товарів, а також наданню супутніх (допоміжних) послуг, пов'язаних з торгівлею товарами.

Суб'єктів господарювання, діяльність яких полягає передусім в здійсненні перепродажу товарів від власного імені оптовим або роздрібним торговцям, промисловим або комерційним споживачам, організаціям, класифікують в оптовій торгівлі (розділ 46 "Оптова торгівля, окрім торгівлі автотранспортними засобами і мотоциклами"). Тобто критерієм віднесення торгівлі до оптової є вид покупця і характер наступного використання товару для підприємницьких цілей, у виробництві або для наступного перепродажу товарів іншим споживачам, за винятком населення.

Таким чином, торгівля реєстраторами розрахункових операцій (касовими апаратами) відноситься до сфери оптової торгівлі до класу 46.66 "Оптова торгівля іншими офісними машинами і устаткуванням".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини