Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перспектива врегулювання електронної комерції в Україні видно

12 листопада 2013, 18:35
504
0
Реклама

Розвиток електронної комерції і законодавча ініціатива № 2306a обговорювалися на VIII щорічної конференції Інституту Адама Смита "Український банківський форум".

Ольга Бельковаголова підкомітету з питань функціонування платіжних систем і електронної комерції Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності нагадала, що дев'ять народних депутатів з різних фракцій, серед яких Оксана Проданий, Ольга Белькова, Андрій Шевченкоі навіть Олексій Азаровподали у ВР законопроект № 2306a з метою систематизації чинного законодавства України у сфері електронної комерції і забезпечення правового порядку дистанційного укладення і виконання угод із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.

За словами народного депутата, електронна комерція - це велика перспектива для України, але з юридичної точки зору на сьогодні відсутнє спеціальне законодавство, яке б регулювало цю сферу. Важливість ухвалення законопроекту № 2306a О. Белькова обгрунтувала необхідністю забезпечення довіри до електронної комерції в Україні.

Основною метою законопроекту є систематизація чинного законодавства України у сфері електронної комерції і забезпечення правового порядку дистанційного укладення і виконання угод із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.

У законопроекті № 2306a регламентується порядок укладення угод у сфері електронної комерції - умови, форму, обов'язкову інформацію, яка має бути надана споживачам до укладення оборудки; платежі; норми про захист персональних даних і про зберігання електронних документів; час і місце відправки і отримання електронного повідомлення (документу). Згідно з проектом, встановлюються і правила вирішення суперечок і відповідальність у сфері електронної комерції.

О. Белькова заявила, що пропозиції відносно удосконалення законопроекту № 2306a можна направляти їй на e - mail: olga@belkova.com

Читайте також: "Депутати хочуть узаконити електронну комерцію"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини