Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як іноземному адвокатові почати практикувати в Україні?

11 листопада 2013, 09:04
1197
0
Автор:
Реклама

Рішенням Ради адвокатів України № 155 від 1 червня 2013 р. затверджено Положення про перелік документів і порядок включення адвоката іноземної держави в Єдиний реєстр адвокатів України. Текст положення днями з'явився на сайті НААУ.

Адвокат іноземної держави, який має право на адвокатську практику (діяльність) у відповідній іноземній державі і має намір здійснювати адвокатську діяльність на території України, повинен особисто звернутися в кваліфікаційно - дисциплінарну комісію адвокатури регіону (далі - КДКА) за місцем проживання або перебування в Україні із заявою про включення його в ЕРАУ. Одночасно із заявою слід подати ряд документів :

- копію документу, що засвідчує особу, пред'явивши оригінал для огляду посадовцю КДКА;

- копію документу, який у встановленому законом порядку підтверджує інформацію про проживання або перебування заявника в Україні, тривалості і статусі перебування;

- документ встановленої форми (довідка, витягання) компетентного органу країни, в якій заявник має право здійснювати адвокатську діяльністьз вказівкою інформації про:

а) даті рішення і органі, що видав дозвіл на заняття адвокатською діяльністю;

б) категорії справ, в яких заявник має право практикувати;

в) дозволі представляти клієнтів в суді;

г) праві виступати перед найвищим судом держави.

По трьом останнім пунктам в документі повинно бути вказано об наявність або відсутності відповідних обмежень.

- документ про те, що заявник, на момент звернення в КДКА, практикує адвокатську діяльність у своїй країні.

- документ про притягнення заявника до дисциплінарної відповідальності за час здійснення ним адвокатській діяльності і про статус застосованих дисциплінарних санкцій (активні, погашені) в країні, де адвокат отримав право здійснювати адвокатську діяльність.

- довідку Ради адвокатів України про відсутність інформації, що заявник в останні два роки був виключений з ЕРАУ, або відносно нього приймалося рішення про припинення права на заняття адвокатською діяльністю як адвоката України.

- платіжний документ, що підтверджує сплату заявником на рахунок відповідної КДКА внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в частині організаційно -технического забезпечення.

Документи, профдеятельности, що стосуються, мають бути легалізовані, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України. Крім того, все вище вказані документи, які викладені не українською мовою, повинні супроводжуватися відповідним перекладом (за винятком документів, виконаних російською мовою) з нотаріально засвідченою вірністю перекладу у встановленому законами України порядку.

Рішення КДКА про відмову у включенні адвоката іноземної держави ЕРАУ може бути оскаржено впродовж 30 днів з дня його отримання у ВКДКА або до суду.

Адвокати іноземної держави на території України можуть надавати правові послуги тільки з питань міжнародного права і законодавства країни, в якій вони отримали право на заняття адвокатською діяльністю. Представництво клієнтів в українських судах усіх рівнів адвокат іноземної держави має право здійснювати тільки спільно з адвокатом України на підставі укладеної відповідної угоди.

До адвоката іноземної держави, включеної в ЕРАУ, можуть бути застосовані дисциплінарні стягнення виключно у вигляді попередження або виключення з Реєстру.

При здійсненні адвокатом іноземної держави адвокатської діяльності на території України на нього поширюються професійні права і обов'язки адвоката, гарантії адвокатської діяльності і організаційні форми адвокатської діяльності, визначені Законом України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і рішеннями органів адвокатського самоврядування України.

Також читайте: Скільки іноземний адвокат повинен заплатити українським органам самоврядування?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини