Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Друкувати акцизні марки буде держпідприємство НБУ

8 листопада 2013, 15:21
1960
4
Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 7 листопада прийняв постанову "Про внесення змін до пункту 3 Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровки алкогольних напоїв і тютюнових виробів". Передбачено, що марки встановленого зразка виготовляються на замовлення Міністерства прибутків і зборів державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Нацбанку України.

Документ прийнятий для посилення державного контролю за виробництвом акцизних марок і своєчасного забезпечення ними суб'єктів господарювання, здійснююче виробництво і імпорт алкогольних і тютюнових виробів. На думку експертів, відсутність належного контролю за виробництвом акцизних марок несе загрозу життя і здоров'ю громадян, оскільки створює можливості для виробництва підробних марок і, як наслідок, поширення підробного або контрабандного алкоголю і сигарет.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2013 року в Україні введені акцизні марки нового зразка. Вони мають графічний захисний елемент, а також фонові сітки, які не дозволять зловмисникам підробляти акцизні марки.

Переклад друку нових акцизних марок на держпідприємство є одним з етапів створення урядом комплексної системи обліку обороту алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Джерело: Инфобюллетень КМУ.

Читайте також:
Підприємства НБУ отримали право виготовляти бланки цінних паперів і паспортів; Миндоходов нахвалює нові акцизні марки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини