Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується збільшення штрафів за порушення правил проїзду вантажівок

5 листопада 2013, 14:47
193
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України сьогодні ухвалила за основу законопроект № 3067 відносно посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Законопроектом пропонується посилити контроль за дотриманням автоперевізниками обмежень осьових навантажень, загальної маси і габаритних параметрів транспортних засобів при здійсненні перевезень вантажів по автомобільних дорогах загального користування.

Проектом пропонується викласти в новій редакції статтю 132-1 Кодексу України про адміністративні порушення, збільшивши розміри штрафів за порушення правил проїзду великогабаритних і ваговитих транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями і залізничними переїздами. Так, для водіїв передбачений штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, а для ГРОМАДЯН-СПД - 100 НМДГ. Якщо рух великогабаритних ваговитих ТС здійснюється без дозволу органу внутрішніх справ на його проїзд або документу про внесення плати за проїзд і / або порушення умов і режиму проїзду великогабаритних і ваговитих ТС автомобільними дорогами, вулицями і залізничними переїздами визначених в дозволі ОВД, то порушникам загрожує штраф аналогічний попередньому.

Крім того, КоАП передбачається доповнити новою статтею 132-2, якій встановлюється відповідальність за порушення правил перевезення небезпечних вантажів по автомобільних дорогах, вулицях і залізничних переїздах. Штраф аналогічний попереднім.

Законопроектом також пропонується надати працівникам міліції право зупиняти транспортні засоби для здійснення габаритний - вагового контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини