Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР внесла зміни в КоАП і дозволила замінювати штрафом громадські і виправні роботи

24 жовтня 2013, 11:30
480
1
Автор:
Реклама

Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно врегулювання питань, які роблять неможливим виконання адміністративних стягнень (проект № 0893). Оскільки проект був зареєстрований в 2012 р., то його попередній номер - 10429.

У новій редакції викладена стаття 321-1 КоАП про виконання постанови про накладення админвзыскания у вигляді громадських робіт. Встановлено, що у разі втрати працездатності, заклику на термінову військову службу, укладення під варту, засудження до карного покарання у вигляді позбавлення або обмеження свободи, або якщо невідоме місцезнаходження особи, постановою суду (судді) за уявленням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері виконання карних покарань громадські роботи замінюються штрафом з розрахунку, що 4 години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму прибутків громадян.

Крім того, зміни внесені в ст. 321-4 КоАП і встановлено, що у разі ухилення порушника від відбуття громадських робіт невідбутий термін громадських робіт може бути замінений не лише адміністративним арештом (як встановлено зараз), але і штрафом. Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, по якій на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розрахунок штрафу здійснюється згідно з правилами вказаним вище.

Змінами в ст. 322 КоАП встановлене, що у разі втрати працездатності, перекладу особи на роботу в іншу місцевість, переїзду на нове місце проживання, прийняття в учбовий заклад і вибуття в іншу місцевість для продовження навчання, напрями по розподілу на роботу в іншу місцевість після закінчення учбового закладу постановою суду (судді) за уявленням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері виконання карних покарань, виправні роботи замінюються штрафомрозмір якого визначається з розрахунку, що один день невідбутих виправних робіт дорівнює одному неоподатковуваному мінімуму прибутків громадян. Також передбачена заміна виправних робіт штрафом у разі ухилення порушника від їх відбуття.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини